Sidor

22 jan. 2022

Segmjuk hallonkaka


Hallon är nog det bästa bäret som finns!
Kanske.
Här i huset har de iallafall åtgång!
Vi brukar baka tillsammans, jag o Harald. Det är verkligt mysigt! Och på helgen när vi är då mycket ensamma (Eller är det Anders som är ensam på bygget?) Så är det mysigt att ha en sysselsättning!

Segmjuk hallonkakan
150g smält smör
3 ägg
4,5dl socker 
4,5 dl mjöl
4-5 dl hallon 

Vispa ägg o socker
Rör ner mjöl o smör
Kleta ut i en form (22x35cm)
Strö över hallon och strö över lite socker (om man vill, det blir knaprigare yta så)

Grädda 30-40 minuter mitt i ugnen på 185 grader! 
Äts med vaniljglass tillexempel 


Det som också är så bra med den, är ju att den håller sig flera dagar på köksbänken! Den blir inte torr eller konstig alls! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar