Sidor

14 maj 2015

Fransk hallonpaj


Idag är en såndär röd och ledig dag. Härligt med lediga dagar! Vi fick besök av Nina som var här typ hela dagen! Vi hann dricka kaffe två gånger, äta mat, vara ute o gå (tills de börja regna), spela kort, prata en massa.... sedan kom vi ända til,s kvällsmaten, men då for hon hem då en kompis hämtade henne.

Men paj! Okej, jag hade inga hallon till hallonpajen. Dessutom tycker jag att det nästan är lite slöseri på hallon att frysa ner, såvida det inte är sylt.
Men jag hade både jordgubbar och blåbär. 


Fransk hallonpaj
2 ägg
2 dl socker
2,25 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl blåbär
1 dl jordgubbar
100g smör

Vispa ägg och socker poröst. 
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. 
Rör ner i äggsmeten.

Bred ut smeten i en smord pajform, och strö bären på. Man kan lägga mer eller mindre bär på om man vill, och precis vilka bär man vill. Det skall som sagt egentligen vara 200g hallon enligt ursprungsreceptet.

Hyvla smöret över pajen, det skall se lite ut som ost på en pizza.

I ugn i 35-40 minuter i 175 grader. Gott!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar