Sidor

24 feb. 2015

Cheesecake med choklad

Efter alla dessa frusna cheesecakes så var det dax för en ugnsbakad cheesecake! Denhär är väldigt full med choklad, och är chokladigheternas chokladighet!


Chocolate cheesecake
Botten
125 g smör
150 g kex

Smula sönder kexen och blanda med rumsvarmt smör. Pressa ut i en springform

Fyllning
600 g philadelphia
1,5 dl kvarg
2,5 dl socker
4 ägg
1 dl grädde
2 msk vaniljsocker
1 dl kakao
150 g choklad (60%)
3 msk starkt kaffe (espresso)

Rör osten och kvargen jämn. 
Blanda socker, kakao och vaniljsocker, och rör ner i osten.
Blanda ner ett ägg i taget. 
Blanda med den smälta chokladen.
Rör sist ner grädden.

Häll ner i springformen.

Grädda i ugn ca 1,5 h i 150 grader.
Smakar bäst om den får stå i kylskåp över natten.

Nami!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar