Efter alla dessa frusna cheesecakes så var det dax för en ugnsbakad cheesecake! Denhär är väldigt full med choklad, och är chokladigheternas chokladighet!
Chocolate cheesecake
Botten
125 g smör
150 g kex
Smula sönder kexen och blanda med rumsvarmt smör. Pressa ut i en springform
Fyllning
600 g philadelphia
1,5 dl kvarg
2,5 dl socker
4 ägg
1 dl grädde
2 msk vaniljsocker
1 dl kakao
150 g choklad (60%)
3 msk starkt kaffe (espresso)
Rör osten och kvargen jämn.
Blanda socker, kakao och vaniljsocker, och rör ner i osten.
Blanda ner ett ägg i taget.
Blanda med den smälta chokladen.
Rör sist ner grädden.
Häll ner i springformen.
Grädda i ugn ca 1,5 h i 150 grader.
Smakar bäst om den får stå i kylskåp över natten.
Nami!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar