Sidor

17 juli 2016

Turista på Björkö

Igår var vi på utflykt till Replot, längst bort på Björkö till Salteriet.


På salteriet åt vi lite toast med bacon och ägg, med lite franskisar som smakade svartpeppar. Det var salt, det var gott, det luktade hav och var verkligt trevligt ♡


Efter det var vi till Saltkaret! Tornet är 20m högt och har 100 trappsteg. 100!
Det var högt. Men jättefin utsikt då vi väl kom upp dit.
Och vem  hittade vi där uppe? Jo en flicka vid namn Linn (som jag jobbade med ifjol sommar) som var där som guide! Vilket härligt sommarjobb alltså; vara där ute på Björkö o prata om vårt världsarv. 


Linn tipsade oss om sällskapliga höglandskossor som bor längsmed vattnet. Den ena heter Dina och tycker om mjölkört. Så vi gick en bit längs vandringsleden och letade efter dem. 


Två kalvar och några kossor hittade vi! Stoooora horn hade de, och stod bakom ett snöre som föreställde ett staket. Men det var så snälla kossor med nyfikna kalvar som nog ville komma och hälsa på oss.  ♡

På vägen hemåt stannade vi vid Arken på kaffe och munk; där var det lika fullsmockat med folk som det var på min tid. Men snäppet fler servitörer, det behövs nog där. 
Vi hade också tänkt stanna vid replotbron och gå en bit längs den, men vid det laget hade det börja blåsa något enormt och var mulet. Dessutom var vi trött, så det fick va.

Men det var en riktigt bra utflykt till Björkö! 
Idag har de lovat regn, så vi tänkte passa på att städa lite här hemma nu snart efter morgonkaffet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar