Sidor

15 juli 2016

Bostadsmässan 2016

Igår fräste jag och Anders iväg till bostadsmässan i Seinäjoki. Vi fick parkera långt bort vid travbanan, där ryms minsann myki bilar! Och så bussade vi iväg till bostadsmässoområdet. Det var ganska varmt, risk för regnskurar och helt vindstilla. Perfekt väder! 
Det var inte så mycket folk där heller, så det var riktigt skönt.

Då vi kom in i de första 2-3 husena hade jag ingen aning om vad jag skulle titta på. Golv? Tak? Inredning? Knasiga människor? 
Jag såg mest knasiga människor och läskiga trappor som ledde ut ur husen.

Dendär känslan du vet, när man bär till exempel en låda nerför trappor, så man inte ser sina fötter utan liksom gissar var man lägger fötterna och hoppas det går bra? Så kände jag då vi gick ut ur alla hus på de hala trä- eller metalltrapporna med tillhörande byggnadsställnikg. Jag hade ingen låda, men en mage som skymmer sikten neråt. Våta och hala trappsteg är inte bra för gravida kvinnor.

Men i något skede blev jag extremt intresserad av kakel. I synnerhet brokiga kakel! Så jag hittademånga olika favoriter till både kök och badrum. Anders tyckte också om dem, men ville helst inte befatta sig med för stora kakel, då de tydligen är svårare att få upp snyggt på väggen. Vissa saker får byggaren bestämma, säkert.


De körde en viss stil på alla bastun. De liknade iallafall varandra väldigt mycket, men kanske en bastu inte kan se ut på så väldigt många olika sätt.
Kanske.
Men att bastustenarna liksom låg i en "korg" på bastulavan och inte lite skillt för sig, var ganska häftigt. Ganska snyggt. Och vita bastustenar!

Badkar kändes också spännande. Vi har tänkt oss ett litet jacuzzi i ett badrum, så hur fint skulle det inte vara med en jättestor tavla med medelhavet ovanför badkaret! Ett alternativ var också tavellampan ovanför badkar med lite gröna växtligheter på.

Kök och köksöar är också spännande grejer. Jag har önskat mig en köksö med spis och barstolar. Det hade jag tänkt mig att skulle vara riktigt fint! 
Och köksöar fans det minsann! Somliga med riktigt löjliga köksfläktar; ett runt rör eller ingen alls! Jag vill ha en mer traditionell köksfläkt i sådana fall...


Alternativa hjälpkök. Jag vet inte riktigt hur vårt hjälpkök skall se ut, kan hända att tvättmaskinen och torktumlarn får vara med i något badrum MEN de skall vara på en bra arbetshöjd! Int sådär rokot lågt ner, utan lite högre upp så det blir lättare att jobba med tvätten och så. 



Allmän inredning då. Intressanta saker; det får mej lite att inse att jag inte är så bra på just det. Men kanske man får göra det lite som man vill också, så att det blir sådär kosligt hemtrevligt!
Tavlor vill jag ha, med foton i. Int måst di vara alla samma storlek, men samma sort iallafall. 

Och alla världens lampor sen! Och lösningar! Och alla herrans spottar i taket... 
Nemen inbyggd ljusslinga i upphöjningar i taket, det var nog grejer det! ♡

De hade byggt en herrgård där, jag lovar!
Villa Tango, googla det om du inte är på väg dit! Det är byggt till en familj på 5 personer (två läkare, oo lala), 187 kvadrat och tre uteterasser. 3!
Det var vacker, snyggt urtjusigt och stackars människa som skall hålla dedär huset rent!


Det fanns många skyltar om att man inte fick röra väggarna... men om det står att man knte får röra, så måste de ju kännas på något speciellt sätt? Som en vägg som var gjord av någon typ av bambu? Och sjögräs? Småsten? Man måste ju bara få känna lite!

Vi måsta ju fota kramstatyn också. Den är stor och gjord i cement.
Gissa vad den väger! Gissa!
10 ton! Hohho, jisses alltså... den står säkert stadigt där den står den.

Lite på 6 timmar gick vi runt där, och då hoppade viöver 2 hus och höghuset. Det var bra jobbat, tycker jag. Några bekanta såg vi, destofler obekanta, och ett par intressanta människor som tyckte att det räckte med att de köpte en parkeringsbiljett och biljett för en person, så borde de slippa in alla tre. He va na.

Anders va duktig som orkade köra hem efter den dagen, själv somnade jag efter ett par kilometer redan...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar