Till ESC får man ha något extra smaskigt. Vi valde cheesecake! Ett recept hittadesm ingredienser handlades och resultatet blev sjukt bra!
Cheesecake med mandarin&apelsin
Botten
75g smör
175g digestivkex
Fyllning
1 burk kvarg med apelsinsmak
200g färskost (philadelphia)
2 dl grädde
Vaniljsocker
1 dl socker
5 gelatinblad
1 dl apelsinsaft
Topping
1 burk mandariner i jucie
3 gelatinblad
Botten
Krossa kexen och blanda med rumsvarmt smör. Pressa ut i en springform.
Fyllning
Vispa grädde och vaniljsocker
Blanda färskost, kvarg och socker. Rör ner i grädden.
Värm upp saften och smält gelatinbladen. Rör ner i gräddblandningen, och bred ut över kexbottnet. Låt stelna en stund i frysen.
Topping
Häll juicen av mandarinerna och värm upp juicen och smält gelatinbladen. Strö ut mandarinera över cheesecaken, och häll på gelatinen.
Låt stå i kylen.
Det blev så gott! Och så bra!
Den är nästan slut nu..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar