Sidor

15 maj 2016

Cheesecake

Till ESC får man ha något extra smaskigt. Vi valde cheesecake! Ett recept hittadesm ingredienser handlades och resultatet blev sjukt bra!


Cheesecake med mandarin&apelsin

Botten
75g smör
175g digestivkex

Fyllning
1 burk kvarg med apelsinsmak
200g färskost (philadelphia)
2 dl grädde
Vaniljsocker
1 dl socker
5 gelatinblad
1 dl apelsinsaft

Topping
1 burk mandariner i jucie
3 gelatinblad

Botten
Krossa kexen och blanda med rumsvarmt smör. Pressa ut i en springform. 

Fyllning
Vispa grädde och vaniljsocker
Blanda färskost, kvarg och socker. Rör ner i grädden.
Värm upp saften och smält gelatinbladen. Rör ner i gräddblandningen, och bred ut över kexbottnet. Låt stelna en stund i frysen.

Topping
Häll juicen av mandarinerna och värm upp juicen och smält gelatinbladen. Strö ut mandarinera över cheesecaken, och häll på gelatinen. 
Låt stå i kylen.


Det blev så gott! Och så bra! 
Den är nästan slut nu..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar