Sidor

21 mars 2014

Sjömansgryta

Sjömansgryta skulle jag testa laga här en kväll.
Vi kan kalla den för "sjömansgryta ala Ida" istället, för att jag helt enkelt inte hade alla ingredienser som skulle vara i enligt receptet, eller så tyckte jag bara att de inte passade!

Sjömansgryta ala Ida

ca. 400 g rostbiff
5-6 små potatisar
4 morötter
kålrot
palsternacka
1 gul lök
1 purjolök
2 klyftor vitlök
persilja
2 dl grädde
3-4 dl vatten
sojasås
2 buljongtärningar
salt
peppar
rosmarin

Koka upp vatten, sojasås och buljongtärningar. Lägg i köttet och koka 40 minuter.
Hacka rotsaker och lök i lagom stora bitar och tillsätt tillsammans med grädden i grytan.
Koka ca. 45 minuter till.
Hacka vitlök och persilja och lägg dem i grytan. Krydda med rosmarin, salt och peppar.
Koka ca. 30 minuter till.

Vid dethär laget lät jag helt enkelt det koka tills sambon kom hem..
Supergott, och går hur bra som helst att värma upp dagen efter igen!

Sjömansgryta




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar