Sidor

17 jan. 2014

Kolakaka

.. eller Sagas kaka, enligt bakboken
Hursomhelst, är man super-mega-ubersötsugen så är det lite som kan stoppa kakbak.
Så nu blev det kolakaka! Väääldigt god, extremt maffig och mycket mycket söt...

Kola kaka/Sagas kaka

Till kakan;
1,5 dl socker
3 ägg
1,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Kolakräm;
1,5 dl grädde
1 dl socker
50 g smör
3 tsk vaniljsocker
2 tsk maizena

Blanda alla ingredienserna till kakan till en jämn smet, och häll detta i en smord kakform.
Om man använder en stor kakform kan det vara bra att dubbla satsen, eftersom denhär satsen räckte nätt och jämt ändå ganska lagom till en liten form...

I ugnen ca. 20-25 minuter på 175 grader. Ta sedan ut den och låt den svalna.



Då kakan är i ugnen kokar man kolakrämen!
Lägg allt i en bra kastrull och låt koka upp. När det börjar koka, så sänker man temperaturen så att det bara puttrar lite. Det får koka så länge kakan är i ugnen och så länge kakan svalnar, bara det är på låg värme. Det behöver inte heller röras om så ofta, bara då och då.



Då kakan svalnat så skär man upp kakan på mitten ungefär, så att man får två delar.


 Lägg då rejält med kolakräm i kakan!
Spara en del av krämen till kakans topp
Resten av kolakrämen lägger man då försiktigt på kakan.
OBS; lägg inte för mycket, då rinner allting ner längs sidorna på kakan. Det mesta skall hållas ovanpå!

Sedan vispar man grädde, lägger i en spritspåse och spritsar som ma vill på kakan! (Jag överdrev lite med grädden...)




Kolakaka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar