Sidor

3 nov. 2013

Ossobuco på nöt

Här i lördags ville jag testa nånting spännande; ossobuco!
De kan hända att det är en sådan del som egentligen skall vara av lamm, men det var nöt som fanns vid citymarket, dessutom tycker jag lite bättre om nöt än lamm, iallafall då jag lagar det!

Ossobuco

1 pkt ossobuco (de finns 2 i ett paket)
2 morötter
1 lök
1 vitlöksklyfta
2 dl vitt vin
vitpeppar
rosmarin
timjan
lagerblad
oxfond




   Skiva morötter, lök och vitlök





Vänd köttet i mjöl (mjöl, salt och vitpeppar blandas på ett fat), stek i smör


Lägg köttet i en gryta



Fräs morötterna och löken



Lägg alltihop på köttet i grytan

Häll på vinet och timjan, rosmarin, lagerblad och salt. Sist också oxfonden.











Man kan hälla på vatten så att köttet täcks!
Låt sjuda på låg värme 2-2½ timme, det är färdigt då köttet lossnat från benet!

Serveras med till exempel kokt potatis

Det blev riktigt gott!

Suddig bild på god mat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar