Här i lördags ville jag testa nånting spännande; ossobuco!
De kan hända att det är en sådan del som egentligen skall vara av lamm, men det var nöt som fanns vid citymarket, dessutom tycker jag lite bättre om nöt än lamm, iallafall då jag lagar det!
Ossobuco
2 morötter
1 lök
1 vitlöksklyfta
2 dl vitt vin
vitpeppar
rosmarin
timjan
lagerblad
oxfond
Vänd köttet i mjöl (mjöl, salt och vitpeppar blandas på ett fat), stek i smör
Lägg köttet i en gryta
Fräs morötterna och löken
Lägg alltihop på köttet i grytan
Häll på vinet och timjan, rosmarin, lagerblad och salt. Sist också oxfonden.
Man kan hälla på vatten så att köttet täcks!
Låt sjuda på låg värme 2-2½ timme, det är färdigt då köttet lossnat från benet!
Serveras med till exempel kokt potatis
Det blev riktigt gott!
Suddig bild på god mat |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar