Pepparkakscheesecake
Botten
75 g smör
100 g pepparkaka
Fyllning
150 g pepparkaka (ungefär..)
300 g philadelphiaost
2 dl kvarg
50 gram hackad choklad
1 tsk kardemumma
Krossa pepparkakorna (fint, inte för grovt) och blanda med rumsvarmt smör. Lägg sedan i en form med löstagbara kanter, och in i frysen.
Sedan blandar man fyllningen, med fördel kan man först blanda osten med kvargen, för att sedan blanda ner grovt krossad pepparkaka, choklad och kardemumma. Blanda väl!
Bottnet skall vara ca. 10 minuter i frysen, sedan får man ta fram den, lägga i fyllningen och tillbaks i frysen 1-2 h.
Sedan är det klart! efter det kan man ha den i kylskåpet istället, så att den inte är så hård.
Pepparkakscheesecake |
Min botten blev att se lite rolig ut, när jag inte hade krossat pepparkakorna så bra...
Men gott blev det!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar