Sidor

29 okt. 2013

Schweitzerfärs

Har lagat en vansinnigt god köttfärslimpa! "Schweitzerfärs" hette det enligt kokboken, men jag skulle nog kalla det för köttfärslimpa..

Schweitzerfärs

400 g köttfärs

½ burk gräddfil
1 tsk vitpeppar
1 msk salt
1 msk grillkrydda
½ msk paprikapulver

Riven ost
Skinka

Blanda gräddfilen och kryddorna bra. Blanda sedan ner maletköttet och äggen så det blir jämt och fint.

smet

Platta ut köttfärsen på ett lite blött bakplåtspapper (annars fastnar de!) Lägg sedan på ost och skinka, så det börjar likna en pizza!


maletkött-pizza?

Rulla sedan ihop den med hjälp av pappret


Malettköttskorv?

Lägg sedan korven i en ugnsform!



Tips; tryck ihop kanterna och ändarna, så att inte osten rinner ut...


Lägg sedan i ugnen på 225 grader i 20-25 minuter


Såhär fin blev den!

Schweitzerlimpa med mos och broccoli





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar