Sidor

25 sep. 2013

Kanelsnurror

Har fått till världens godaste örfilar/kanelsnurror!

Recept (10-12, beroende på storleken)
50 gram smör
2,5 dl mjölk
1 paket torrjäst
1/4 tsk salt
1 tsk kardemumma
0,75 dl socker
ca. 7 dl mjöl

Blanda mjöl, socker, salt, kardemumma och torrjäst.
Smält smöret och häll i mjölken, värm upp till fingervarmt!
Häll ner smörmjölken i mjölblandningen och blanda jämt. De ska vara mycket kärlek i kanelsnurror, så knåda ordentligt! Låt jäsa till degen blivit dubbel.
Ta fram smör, så det får bli rumstempererat och mjukt.


 När degen jäst, lägg den på ett bord med mjöl och knåda degen tills den är klar (inte kladdig, utan jämn och fin). Kavla ut den till en fyrkant (om man inte har en kavel, så fungerade det bra att pressa ut den till en stor fyrkant.


Bred smör på degen, de ska vara mycket



 Strö sedan kanel och socker, kanel i rikliga mängder!

 Skär degen på längden i lagom breda bitar.
Snurra sedan degen, och bind knut på dem. Där kommer kanelsnurror!

Jag orkade inte laga så många sådana, så det blev några örfilsliknande billar också, som bara är att rulla ihop!

Låt dem jäsa ca 20 minuter, så de blir stora och fina!

Grädda dem i 200 grader i ca 15 - 20 minuter

Såhär stora och fina blev dem!
Och lite väl goda var de också...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar