Sidor

17 maj 2013

Skurna chokladkakor

Om man får besök, så är detta en fantastisk anledning att baka! Och testa på något nytt... eftersom jag nu var så ivrig på att få köpa kokböcker, så bör de ju användas, kanske lite oftare tillome...


Skurna chokladkakor
200 gram smör
2,5 dl socker
5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 ägg (eventuellt 2)

Pensling; ägg och pärlsocker

Smält smöret.
Blanda ihop alla andra ingredienser, ägget sist.
Rör ner smöret, det är lättast att använda händerna! Om degen känns för torr och inte håller ihop, tillsätt ett ägg till.
Lägg degen på en plåt med bakplåtspapper, och tryck ut dem i 4-5 slingor på plåten, ganska tjocka. Platta till dem något, men inte för mycket eftersom de smälter ut lite i ugnen.
Pensla med ägg, och lägg sedan mycket pärlsocker ovanpå.

Grädda i ca. 20 minuter, 200 grader, men akta så de inte bränns!
Ta ut dem, och skär dem i sneda bitar då det ännu är varmt.
Lägg tillbaks i ugnen i 2-3 minuter till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar