Sidor

19 maj 2013

Cheescake med vitchoklad

Till helgen ESC lagade jag en riktigt god cheescake, med en massa vitchoklad! På grund av tekniska problem så har jag inget foto på den, men god var den iallafall!

Cheescake med vitchoklad
Botten;
200 g digestive kex
75 g smör

Fyllning;
200 g vitchoklad
300 g färskost (philadelphia)

Banka digestivekexen till smulor, eller om man har en matberedare så är det kanske enklare att använda den. Blanda sedan smulorna med smöret, och tryck ut i en form (20 cm, min 24 cm var lite för stor).
Lägg i frysen ca. 10 minuter.

Hacka eller riv vitchokladen, och blanda med osten tills det är jämt. Lägg sedan ovanpå bottnet och ha i kylskåpet minst 1 h, eller över natten om man vill.

Servera med bär! Eller garnera med färska bär, jordgubbar och hallon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar