Sidor

11 apr. 2013

Enchiladas

Jag hade ju köpt en ny kokbok med mexikansk mat, det är väl på tiden att testa den nu!
Så idag blev det enchiladas med nötkött och sallad.
Jag använde kanske fel sorts kött, eller så är jag dålig på kött. men mitt blev lite segt. Skall använda maletkött nästa gång, då blir det nog bättre!  Dessutom var 2 enchiladas lite för mycket på var, iallafall för oss!



Enhiladas med nötkött 
1 stor gul lök
400 g strimlat kött (eller maletkött)
½ paprika
paprika pulver
salt
peppar
taco-sås

4 tortillas
riven ost

Stek löken, och lägg den åt sidan. Stek sedan köttet och krydda det ordentligt med salt, peppar och paprikapulver. Låt steka en stund tills det är klart.
Lägg lagom med lök, kött, paprika och tacosås i tortillabröden o en linje. Rulla ihop tortillan och lägg den med vecket neråt i en ugnsform.
Häll såsen som kom av köttet med i formen och sist riven ost ovanpå.

175-180 grader
15 minuter

Serveras med sallan och creme fraiche

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar