Sidor

11 apr. 2013

Blåbärspaj

Idag firar vi att jag är på god väg att få alla mina kurser godkända! Det finns altså hopp om att även jag har möjlighet att klara denhär skolan!!!

Vi firar med en av sambons stora favoriter; blåbärspaj med glass!

Blåbärspaj


Blåbärspaj

Botten
200 g smör
1 dl socker
1 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Fyllning
blåbär (så mycket som det behövs för att fylla den form man använder)
1 msk socker
1 msk potatismjöl

Smörj ugnsformen
Rör ihop socker och smör
Tillsätt ägget, och sedan mjölblandningen (blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker skilt för sig först).
Arbeta till en jämn smet och tillsätt mycket kärlek.

Tryck sedan ut 2/3 delar av degen ut i formen. Häll sedan i blåbären, och strö socker och potatismjöl ovanpå. Bären får gärna vara frusna. Smula sedan över resten av degen.

200 grader
20-25 minuter

Äts kall eller varm, hur man nu vill ha det. Med vaniljglass eller vaniljsås; här i huset lägger vi båda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar