Vi firar med en av sambons stora favoriter; blåbärspaj med glass!
Blåbärspaj |
Blåbärspaj
Botten
200 g smör
1 dl socker
1 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Fyllning
blåbär (så mycket som det behövs för att fylla den form man använder)
1 msk socker
1 msk potatismjöl
Smörj ugnsformen
Rör ihop socker och smör
Tillsätt ägget, och sedan mjölblandningen (blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker skilt för sig först).
Arbeta till en jämn smet och tillsätt mycket kärlek.
Tryck sedan ut 2/3 delar av degen ut i formen. Häll sedan i blåbären, och strö socker och potatismjöl ovanpå. Bären får gärna vara frusna. Smula sedan över resten av degen.
200 grader
20-25 minuter
Äts kall eller varm, hur man nu vill ha det. Med vaniljglass eller vaniljsås; här i huset lägger vi båda!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar