Sidor

18 feb. 2020

Pumpasoppa med ingefära

Ibland testar vi något nytt hemma. Väldigt sällan testar vi en ny sorts soppa.
Men i helgen kom dagen för pumpasoppa!
Jag har en liten svaghet för krämiga purésoppor..



Pumpasoppa med ingefära

1 butternut pumpa
3 morötter
2-3 klyftor vitlök
4 cm ingefära
1 burk kokosmjölk
Aromsalt
Persilja (torkad eller färsk)

Stekt bacon, om man vill lägga det på efteråt

Skär pumpan o morötterna i bitar. Koka dem i ca. 15-20 minuter.
Hacka vitlök och ingefära, och lägg med dem i kastrullen då morötterna börjar bli mjuka.

Häll bort vattnet, kör allting i en mixer (eller stavmixer, hur du nu brukar göra o har hemma. Elvisp funkar också.)
Häll i kokosmjölken.
Häll tillbaks i kastrullen och krydda med aromsalt (eller annat gott salt) och persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar