Sidor

28 maj 2017

Babymat; grönsakslåda


Harald har länge fått samma rotsaks-grönsaksmos, för att den är lätt att laga, lätt att frysa och han har tyckt om den. Men nu har han vips blivit jättejättetrött på den och mer eller mindre vägrar äta den, så nu fick jag börja fundera ut något annat.   

Grönsakslådans grundrecept är zhucciniplättar... men vi tänkte "pannkaka" och det blev mer grönsakslåda än grönsakspannkaka. Men Harald tyckte det var gott! Jag hade tänkt det som fingermat, men min blev nog så lös att den måste ätas med sked...

Grönsakslåda
2 potatisar 
1 batat
1 zucchini
1 påse ärter (fryst)
1 påse majs (fryst) 

6 ägg
1 dl mjöl (råg/bovete)
3 dl vatten (ungefär)

Persilja (torkad )

Riv grönsakerna grovt och blanda med äggen.
Rör ihop mjöl och vatten.
Häll allt i en form och häll dit frysta grönsakerna sist.
Krydda med persilja (eller annan krydda bebisen tycker om)

I ugn på 175grader ca. 45 minuter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar