Sidor

24 juli 2016

Blåbärsbullar

Tänk dej;
Doften av nybakta bullar. 
En rykande färsk bulle med ett glas kall mjölk.
Kan man önska sig mer en söndagskväll?
(Några grader svalare kanske?)


Blåbärsbullar

3 dl mjölk
150 g smör
2 påsar torrjäst
1,5 dl socker
2 msk kardemumma
1 tsk salt
10-12 dl vetemjöl

Fyllning
200g smör
0.5 dl rörsocker
0.5 dl strösocker
4 msk florsocker
2 msk potatismjöl
1 msk kanel
3 dl blåbär

Smält smöret och mjölk till 42 grader.
Blanda en del av mjölet med resterande av de torra ingredienserna. Rör ner mjölken o smöret och blanda med mera mjöl tills du fått en fin deg.
Lägg en bakduk på och låt jäsa en timme.

Fyllning
Blanda rumsvarmt smör med resterande ingredienser. Om blåbären har varit frusna, kommer det mängder av vätska från dem. Sila bort överflödig vätska, annars blir det stora problem när man smetar på fyllningen.

Kavla ut degen i en stor rektangulär bit, och bred ut fyllningen. Vik den dubbelt och skär den i 2-3 cm breda bitar. Snurra och vrid till fina bullar och lägg dem i muffinsformar.
Om man vill göra det på annat sätt gör man det, men snurrade bullar brukar lyckas så fint för mej!

Grädda 10-12 minuter på 200 grader.

Och det blev ju så gott! ♡ 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar