I helgen bakade vi kex! Eller sambon gjorde det mesta av jobbet, han e duktig på att följa recept.
Mördegskex
200 g smör, rumsvarmt
1 tsk vaniljsocker
1 dl socker
4,5 dl mjöl
Smaksättning 1;
1 citron, rivet citronskal
pärlsocker
Smaksättning 2;
100g hackaf mörk choklad
Blanda alla ingredienser (inte smaksättningarna) ien bunke. Knåda inte degen för mycket, då blir kexen sega. Lägg i kylskåpet ca. 30 min.
Del degen i två. Blanda i smaksättningen.
Kavla respektive deg ca. 0,5 cm tjock. Skär ut kexen i fyrkanter med en kniv, eller med en pepparkaksform. Vi lagade våra fyrkantiga.
Chokladkexen kan man också rulla ihop till en rulle och skära i skivor så man får runda chokladkex.
Grädda i ugn 12-14 min på 175 grader.
Om man lagar runda chokladkakor är de lite tjockare, och kan då vara ett par kinter längre i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar