Sidor

10 aug. 2015

Mördegskex


I helgen bakade vi kex! Eller sambon gjorde det mesta av jobbet, han e duktig på att följa recept. 

Mördegskex

200 g smör, rumsvarmt
1 tsk vaniljsocker
1 dl socker
4,5 dl mjöl

Smaksättning 1; 
1 citron, rivet citronskal
pärlsocker

Smaksättning 2; 
100g hackaf mörk choklad

Blanda alla ingredienser (inte smaksättningarna) ien bunke. Knåda inte degen för mycket, då blir kexen sega. Lägg i kylskåpet ca. 30 min.

Del degen i två. Blanda i smaksättningen. 
Kavla respektive deg ca. 0,5 cm tjock. Skär ut kexen i fyrkanter med en kniv, eller med en pepparkaksform. Vi lagade våra fyrkantiga.
Chokladkexen kan man också rulla ihop till en rulle och skära i skivor så man får runda chokladkex.

Grädda i ugn 12-14 min på 175 grader.
Om man lagar runda chokladkakor är de lite tjockare, och kan då vara ett par kinter längre i ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar