Idag är jag fortfarande ledig. Det firar jag med att baka kex till min kexburk! Och goda kex blev det också! Smöriga hallonkex, mmm...
Hallonkex
250 g smör
1,5 dl florsocker
5 dl vetemjöl
1 äggula
250 g smör
1,5 dl florsocker
5 dl vetemjöl
1 äggula
Hallonsylt
Nyp ihop smör, florsocker och mjöl. Tillsätt sen äggulan. Jobba ihop till en deg och lägg i kylskåp 20 min.
Kavla ut degen. Stämpla ut kex (tex med pepparkaksformar), hälften med hål i.
Lägg först bottnarna på en plåt, och sedan bitarna med hål i ovanpå dem.
Lägg sist lagom mycket sylt i hålen (lagom=så mycket man vill).
Lägg först bottnarna på en plåt, och sedan bitarna med hål i ovanpå dem.
Lägg sist lagom mycket sylt i hålen (lagom=så mycket man vill).
Ha sedan i ugn 13-15 minuter i 180 grader.
Nami!
Nami!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar