Sidor

8 feb. 2015

Chokladkaka med bailyes

Vad är bättre än chokladkaka?
På riktigt, finns det något bättre än chokladkaka?!
Och denhär var GRYMT god!

Baileysganache
200 g choklad
1 dl grädde
1 dl baileys
15 g smör

Chokladkaka
100 g choklad
150 g smör
1,75 dl socker
1 dl farinsocker
1 dl kakao
1,5 dl kaffe
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
3 ägg

Ganache;
Koka upp grädde och baileys. Ta bort kastrullen från plattan och lägg i chokladen och rör om. Lägg sist i smöret och rör tills det blir en jämn smet. 
Låt smeten stå i 3-4 timmar.

Chokladkaka;
Smält chokladen, smör, socker, farinsocker och kaffe i en kastrull. 
När det är smält och jämt, sikta ner mjölet och bakpulver. 
Rör sist ner ett ägg i taget.

Häll smeten i en springform.

I ugn ca. 50 minuter i 170 grader.

Låt svalna, och häll sedan på ganachen.
Servera rumstempererad med grädde.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar