Vad är bättre än chokladkaka?
På riktigt, finns det något bättre än chokladkaka?!
Och denhär var GRYMT god!
Baileysganache
200 g choklad
1 dl grädde
1 dl baileys
15 g smör
Chokladkaka
100 g choklad
150 g smör
1,75 dl socker
1 dl farinsocker
1 dl kakao
1,5 dl kaffe
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
3 ägg
Ganache;
Koka upp grädde och baileys. Ta bort kastrullen från plattan och lägg i chokladen och rör om. Lägg sist i smöret och rör tills det blir en jämn smet.
Låt smeten stå i 3-4 timmar.
Chokladkaka;
Smält chokladen, smör, socker, farinsocker och kaffe i en kastrull.
När det är smält och jämt, sikta ner mjölet och bakpulver.
Rör sist ner ett ägg i taget.
Häll smeten i en springform.
I ugn ca. 50 minuter i 170 grader.
Låt svalna, och häll sedan på ganachen.
Servera rumstempererad med grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar