Den är godkänd av bagaren, sambon samt sambons arbetskamrater!
Chokladpavlova
Chokladkräm
100 g mjölkchoklad
3 äggulor
0,75 dl socker
0,25 dl maizena
2 tsk vaniljsocker
3,5 dl mjölk
25 g smör
Marängbotten
75 g mjölkchoklad
4 äggvitor
2,5 dl socker
Chokladsås
1 dl socker
1 dl kakao
1 dl vispgrädde
30 g smör
Fyllning
5 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
Chokladgodis
Chokladkrämen
Hacka chokladen och lägg i en bunke. Blanda äggula, socker, maizena och vaniljsocker. Värm upp mjölken och blanda mjölken med äggulblandningen. Lägg sedan blandningen tillbaka i kastrullen och koka upp under extrem omrörning.
Häll det tillsamans med den hackade chokladen och rör den slät. Låt svalna
Marängbottnar
Lägg ugnen på 125 grader
Hacka chokladen och smält den i mikron.
Vispa äggvitorna och socker tills det blir vitt och fast (vänd fast bunken opp och ner och se om det hålls där ), rör ner chokladen.
Häll marängen på 2 plåtar. Grädda dem i ugnen i ca. 45-60 minuter
Öppna sedan ugnen på glänt och låt bottnarna vara där på eftervärme.
Chokladsås
Blanda allt i en kastrull. Det går bättre om smöret är rumsvarmt. Koka upp, rör om hela tiden. Tillsätt grädden sist!
Vispa grädden och riv chokladen.
När marängbottnarna är kalla, så kan man börja lagra ordentligt med chokladkräm och grädde på. Lägg det andra bottnet som lock, och lägg på resten av chokladkrämen och grädden, chokladsåsen oc den hackade chokladen samt chokladgodisen kommer överst på kakan!
Den är knaprigast samma dag. Följande dagen är marängen något mjuk, men fortfarande grymt god!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar