Sidor

9 juni 2014

farinbullar och smörögon

Jag vill bli en såndär kvinna som kan svänga ihop fantastiska bullar sådär bara.
Men för sådant krävs träning...
Så idag har jag tränat.!

För båda bullarna behövs en vetebullsdeg som grund

Vetebullar

100 g smör
5 dl mjölk
2 påsar jäst
1,5 dl socker
Kardemumma
Salt
Ca. 1 liter mjöl

Rör ihop de torra ingredienserna.
Smält smöret och häll dit mjölken, värm till fingervarmt.
Blanda allt, och låt jäsa under en handduk ca 30 min.

Smöröga


I smöröga läggs e  smörkub, pensla med ägg och strö socker på.
225 grader i ca. 7 minuter

Farinsockerbulle


Ta 100 g smör (rumstempererat), och bre ut på en utkavlad deg.
Strö sedan farinsocker över, och vik degen dubbelt.
Skär degen i slingor på längden, och snurra dem sedan till snurror.
(Eller sedan vilken form man vill)
Pensla med ägg, och lägg lite kardemumma och socker på

225 grader ca. 7 minuter


Anledningen till att jag lagade två sorter, är att det blir , många bullar på en halvliter vätska.  Därför, om man har vetebullar som bas, så kan man bra laga flera sorter på samma degsats!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar