Men för sådant krävs träning...
Så idag har jag tränat.!
För båda bullarna behövs en vetebullsdeg som grund
Vetebullar
100 g smör
5 dl mjölk
2 påsar jäst
1,5 dl socker
Kardemumma
Salt
Ca. 1 liter mjöl
Rör ihop de torra ingredienserna.
Smält smöret och häll dit mjölken, värm till fingervarmt.
Blanda allt, och låt jäsa under en handduk ca 30 min.
Smöröga
I smöröga läggs e smörkub, pensla med ägg och strö socker på.
225 grader i ca. 7 minuter
Farinsockerbulle
Ta 100 g smör (rumstempererat), och bre ut på en utkavlad deg.
Strö sedan farinsocker över, och vik degen dubbelt.
Skär degen i slingor på längden, och snurra dem sedan till snurror.
(Eller sedan vilken form man vill)
Pensla med ägg, och lägg lite kardemumma och socker på
225 grader ca. 7 minuter
Anledningen till att jag lagade två sorter, är att det blir , många bullar på en halvliter vätska. Därför, om man har vetebullar som bas, så kan man bra laga flera sorter på samma degsats!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar