Sidor

16 juni 2014

jordgubbscheesecake med vitchoklad

I arbete så ha ja testa en ny kaka! 
Kunderna gillade den, personalen gillade den, alla gillade den!

Botten
100 g smör
Digestivkex

Fyllning
600 g philadelphia ost
1,5 dl grädde
1,5 dl socker
4 ägg
400g jordgubbar
100g vitchoklad

Krossa kexen och blanda med rumsvarmt smör. Bred ut i en form med löstagbara kanter, ha ett bakplåtspapper i jottnet på formen.

Hacka jordgubbar och choklad.
Blanda osten och grädden, och rör ner chokladen och jordgubbarna och socker.
Rör sist ner äggen, och blanda till en jämn smet.
Häll smeten i formen.

Ha i ugnen på 175 grader i 40 minuter. 
Stäng då av ugnen och låt kakan stå på eftervärme i 40 min till.
Låt svalna, och ha i kylskåp över natten.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar