Sidor

20 jan. 2014

Porterstek

Jag lyckades! äntligen har jag kunnat laga en köttbit som blev helt PERFEKT!

Porterstek
500-700 g rostbiff (nöt)
1 flaska porter (33 cl)
1 dl svartvinbärssaft
1 dl kinesisk soja
1 tsk timjan
5-6 torkade enbär
5-6 svartpepparkorn
3 buljongtärningar (kött)
1 gul lök

Sås
6-8 dl sky
2 msk vetemjöl
1 dl grädde

Klyfta löken.
Blanda allting i en bra kastrull som tål långkokning. Koka upp, och lägg sedan ner köttet.
Sjud under lock i ca. 1½timme.
Vänd eventuellt köttet efter halva tiden.

Ta grytan från värmen och ta ut köttet. Lägg köttet i aluminiumfolie och låt stå.
Sila sedan skyn till såsen. Vispa mjölet med grädden tills det blir jämt, och häll det sedan ner i skyn och koka upp till en sås. koka några minuter.

Servera med till exempel klyftpotatis eller potatismos!

Porterstek under kokning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar