Sidor

22 dec. 2013

Skinkpaj

Har nu även testat laga samma goda skinkpaj som vi lagar på arbetet, och det blev helt vansinnigt gott!!

Skinkpaj
Botten
150 g smör
4 dl mjöl
1 dl riven ost
½ dl vatten
salt

Fyllning
150-200 g skinka
2-3 dl ost

Topping
3 ägg
3 dl grädde


Blanda bottnet (smöret skall vara rumstempererat) till en jämn deg, och tryck ut i en pajform.
Hacka skinkan och osten och lägg i dem som fyllning.
Vispa ihop äggen och grädden och häll det på pajen.
Lägg också riven ost på pajen.

Grädda ca. 15-20 minuter på 200 grader (eller tills pajen blivit brun ovanpå)

Underbart gott!!

Tips på andra fyllningar;

  • Tonfisk
  • Broiler och ananas
  • Mozzarella, tomat och pesto
  • Getost och soltorkad tomat


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar