Sidor

21 okt. 2013

Pomme Anna med äpplen

Man skall testa något konstigt ibland, det är roligt!
Pomme Anna var dessutom sannerligen något nytt...

Pomme Anna med äpple (efter recept från Strömsö)

400 g röda äpplen (fasta, smakrika äpplen)
400 g bacon (vi hade lite för lite....)
400 g mandelpotatis
(80 g brynt smör, att blanda med potatisen. vi tyckte att bacon var tillräckligt fet så att det inte behövdes...)
6 kvistar timjan
salt
svartpeppar

En form med löstagbara kanter är bra, själva formen utan botten. (Vi lade den på en stor pizzatallrik)
Potatisen och äpplena skall skalas och skivas med mandolin, osthyvel eller kniv. Så länge de blir i relativt tunna skivor är det bra!

Mycket smörpapper i hela formen, och sedan bacon runtom så att det täcker hela bottnet och kommer upp bacon längs sidorna!


Ungefär sådär. Och sedan timjan i bottnet.
Nu varva äppel och potatis, börja och avsluta med äppel, krydda med salt och svartpeppar därimellan.






Sådär!



Sedan lägga baconen som kom utanför, ovanpå sådär fint. Lägg också extra smörpapper ovanpå, och sedan formens botten och tryck!
I ugnen så skall det vara något tungt ovanpå så att kakan trycks ihop.

200 grader, i 40 minuter
Sedan skall tyngderna och pappret av, så att baconen kan få färg. Man kan då flytta formen högre i ugnen och lägga högre värme, så får baconen bättre färg!



Såhär häftig blev den! Ei menny niinku Strömsössä, men gott blev det iallafall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar