Mera vi gjorde i helgen; blev lite tjocka...
Nejmen jag har hittat en underbar kladdkaka! Men choklad! och polly-godis!
Och ja, det var himmelskt gott...
Polly Kladdkaka
150 gram smör
150 gram mörk choklad
3 ägg
200 gram färskost
2 dl rårörsocker
2 dl vetemjöl
100 gram polly (jag smällde i och för sig i hela påse, 200 gram)
- Smält smör, och rör sedan ner choklad tills den smält (bränn int!)
- Separera etta ägget, och rör ner äggulan med färskosten
- Vispa äggvitan + de andra två äggen med sockret (sådär poröst)
- Blanda mjöl och hälften av pollygodiset (och hackade cashewnötter, om man vill)
- Rör ner smör-chokladen i smeten och sedan mjölet. Blanda jämt och fint!
- Bröa en form med löstagbara kanter, och häll dit smeten
- Klicka sedan på färskosten i en ring, och dra sedan med trägaffelns ända och gör lite fina mönster i
- Grädda i 175 grader, ca 30 minuter
(enligt receptet, jag hade min ungefär 40-45 minuter då den var så tjock)
Före ugn |
efter ugn |
Smakar fint med vaniljglass!
Hedee baka ja två helgar sen, så gott! :)
SvaraRaderajavisst va de! men ja tror int den endå slåt en vanlig kladdkaka.. ;)
RaderaNä int tycker ja nu he heller, vanli kladdkako e no myki betär, men kul ti varier :D
Radera