Sidor

28 okt. 2013

Polly kladdkaka

Mera vi gjorde i helgen; blev lite tjocka...
Nejmen jag har hittat en underbar kladdkaka! Men choklad! och polly-godis!
Och ja, det var himmelskt gott... 

Polly Kladdkaka

150 gram smör
150 gram mörk choklad
3 ägg
200 gram färskost
2 dl rårörsocker
2 dl vetemjöl
100 gram polly (jag smällde i och för sig i hela påse, 200 gram)

  • Smält smör, och rör sedan ner choklad tills den smält (bränn int!)
  • Separera etta ägget, och rör ner äggulan med färskosten
  • Vispa äggvitan + de andra två äggen med sockret (sådär poröst)
  • Blanda mjöl och hälften av pollygodiset (och hackade cashewnötter, om man vill)
  • Rör ner smör-chokladen i smeten och sedan mjölet. Blanda jämt och fint!
  • Bröa en form med löstagbara kanter, och häll dit smeten
  • Klicka sedan på färskosten i en ring, och dra sedan med trägaffelns ända och gör lite fina mönster i
  • Grädda i 175 grader, ca 30 minuter
    (enligt receptet, jag hade min ungefär 40-45 minuter då den var så tjock)



Före ugn

efter ugn
Smakar fint med vaniljglass!




3 kommentarer:

  1. Hedee baka ja två helgar sen, så gott! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. javisst va de! men ja tror int den endå slåt en vanlig kladdkaka.. ;)

      Radera
    2. Nä int tycker ja nu he heller, vanli kladdkako e no myki betär, men kul ti varier :D

      Radera