Därför har jag lagat havrecookies! Hur gott som helst! De blev lite tjocka, lite kladdiga och ljuvligt söta.
Havrekex
100 g smör
3 dl havregryn
1,5 dl socker
1 msk mjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
Smält smör och rör ner havregrynen.
Vispa socker och ägg poröst, och rör ner mjöl och bakpulver.
Rör ner smör-havregrynsblandningen.
Rör smeten jämt!
Klicka ut smeten på en plåt, med jämna mellanrum. Om de är för tätt växer de ihop..
Tips; Om de växer ihop i ugnen, ta ut dem fram och tillbaks för att forma dem med en slickepott, för att inte få en enda stor cookie. Man kan förstås bryta dem efteråt också.
175 grader
10-15 minuter beroende på hur stora de är.
Lämna dem inte ensamma, se efter dem hela tiden, plötsligt är de klara! De är klara så de är platta och fått lite färg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar