Sidor

14 mars 2013

World of tastes; special

De var sista gången som vi hade lektion i denhär kursen nu!
Ganska lessamt egentligen. Aldrig mera kökstimmar!
Vad skall jag nu med min kockrock?

Denhär sista uppgiften vi hade var ju verkligen ett projekt i sig; laga en dessert som smakar som urspungsdesserten men som ser annorlunda ut och är något annat.
okej?
Finemang!
Annat vi lagade var olika köttsorter som jag inte smakat förr. Eller antilop har ja för mej att jag har ätit förr..

Dagens huvudrätter;

Struts med getost, sylt och ris

Bäver med potatismos
Känguru med rotsaker och mangochutney

Antilop med svampsås och batatpuré

 Och sedan till desserterna och uppgiften;


Blåbärslasagne med mandel
Ursprung; blåbärspaj



Lingonpaj med mannagrynsbotten och italeinsk marräng
Ursprung; klappagröt
Äppelsufflé med karameliserat äpple och krossade nötter
Ursprung; ugnsbakade äpplen

Jordgubbskvarg

Dricka till blåbärslasagnen

Dricka till lingonpajen

Dricka till äppelsufflen

Dricka till jordgubbskvargen

Det var den måltiden.
Mätt som aldrig förr! Tänk om man fick gå flera sådana kurser...
Men i och för sig så är det trevligt o inte behöva vara i skolan flera torsdagskvällar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar