Sidor

25 jan. 2017

Haralds guide till lyckad kvällsgröt


 När man kokar kvällsgröten är det bäst att röra i den hela tiden, lite hit och lite dit. 
Så den blir sådär jämn och fin. Harald kokar sin gröt på glutenfria eko-havregryn. 
Det passar bebis-mage sådär lagom bra! Harald tycker det är lite spännande att röra i gröten och se på när den puttrar sådär fint.
 

 Sen blandar han i en massa fruktmos! Just nu har vi päronmos, den tycker han är jättegod! Vi har testat mango också, den var ingen höjdare. Blåbärsmosen var däremot superbra den också!
Harald tycker om fruktmos; vi har testat en som heter "punaposki" också, den tyckt han var så smaskig att han åt upp hela burken! (pilttiburk.. inte en sånhär stor burk)
 

 Gröten smakar bäst om man äter med hela ansiktet! Och med båda händerna!
Men om man börjar smeta den runt ögonen så kommer mamma och tvättar båda händerna och lite i ansiktet. Det är vääldigt opopulärt att bli tvättad i ansiktet...
 

 Efter gröten (och före) så brukar Harald leka med vattenflaskan. Vi har testat pipmugg också, men det fungerar nog inte riktigt bra ännu fastän vi fått tips om att börja med pipmugg tidigt. 
Men vi övar.
Harald kan hålla i flaskan med båda händerna o bita på flaskan, men har inte riktigt kommit på ännu att man måste lyfta upp flaskan för att det skall komma vatten.
Men vi övar på det också.
 

Efter gröt blir man tvättad, extreeemt opopulärt! Men sen när man är ren får man en ren pyjamas och får ligga och mysa i sängen och leka med stjärnan! 

Kvällen igår var ju som en dröm! Pojken somna redan halv tio utan nå destomer ropas!
Men då hade han visserligen missat eftermiddagsluren då vi var till främands...
Kanske vi borde fundera om hans sovlurer lite? 
Fast o andra sidan vakna han minst lika ofta inatt som någon annan natt, så kanske det inte hjälpte så mycket...

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar